Tvåtusenfemton

En sammanfattning av vårat 2015
 
Januari
Louise tog över Diva efter storasysters framgång 2014. Lilleman slutmättes Bella började komma igång på riktigt igen.
 
Februari 
Korken kom hem till oss med mål att kvala SM. Lilleman gjorde sin nationella debut och Bella sin första start sedan sommaren 2014 (efter operationen) Båda ungponnysarna mättes. Jasmine jobbade på med inridningen av 4- årige Foxen.
 



Mars
Hästarna låg i hårdträning, mycket focus på 3 åringarna och förberedelser inför 3- årstest.
 



April 
Bella och Louise tog sin första seger och inte nog med det så satte de sitt första SM kval. Lilleman och Louise tog 2 placeringar på över 70% på en regional tävling i Grästorp. Mattis fick äntligen komma ut i stooor gräshage = lycklig häst!
 
Maj
Louise debuterade med båda ungponnyerna vilket resulterade i första SM kvalet för Diva. Bella blev färdigkvalad till SM under meetinget i Mantorp, väl där fick vi även hälsa på Flora och hennes familj.
 
 
 
 
Juni
Zsazsa åkte hem till sin ägare igen och nya ponnysar anlände för utbildning bland annat Willi och Katie (som båda gjorde stora framsteg under sin tid här).
I samband med att skolan slutade åkte vi mot Värmland med alla 4 ponnysarna, uppdelat under 2 dagar såklart ;) För ungponnysarna blev resultat fina kval till SM, där Diva blev färdigkvalad.
Vi stod i valet och kvalet att åka ner till Dagstorp, alla minnen från senaste vistelsen satt fortfarande kvar och vi ville inte utsätta Bella för något liknande igen. Vi beslutade för att åka ner med båda ungponnysarna och snälla Charlie (Divas ägare) lät både 2-benta och 4-benta övernatta hos henne, tusen tack <3 Korken satte sitt andra kval och var nu även han färdig för SM, Divan höjde sitt kval efter en stabil ritt.
 
 
 
 
 
 
Juli
Meeting i Färgelanda, Louise startade alla 4 ponnysar. Diva och Bella blev 2:a i sina klasser. Bella höjde båda sina kval och Lilleman satte sitt första SM kval.
Den 15 åkte vi upp till SM i Gävle med 3 hästar. Diva och Louise tog SM brons, Bella slutade 5:a i b-finalen (11:a totalt) och Korken 4:a bland 4-åringarna. (veckan innan fick vi ett samtal om att Korken hade kommit med då han låg som första reserv på de som fick delta!)
 
 
 






Augusti 
B-ponny patrullen aka Molly och Merika anlände för träningsläger i en vecka. Korken flyttade till sin nya ägare och han kunde med handen på hjärtat inte funnit ett bättre hem <3 Wilma debuterade Lilleman lite spontant. Tre årstest med Rocky och Poohlia som båda gjorde bra ifrån sig och visade kvaliteer för framtiden, Poohlia åkte sedan hem och Rocky såldes som barnponny. 
 

 



 
September
Louise och Lilleman tog DM silver. Divan startade ungponnychampionatet i Vetlanda.
 

 
Oktober
En ny 3 åring kom på träningsläger, Nebo Dot Com. Lilleman och Louise startade individuella klasser under lag SM och ett besök hos Korken hann vi även med. Efter 1,5 år togs beslutet att låta vår fina Mattis somna in <3
 



 
November
Jasmine fick äntligen hem sin efterlängtade storhäst, Bel Air (Stella)
 
 


December har varit en relativ lugn månad på häsfronten. Jasmine jobbar på med sin Stella, Lilleman har precis kommit igång efter sin vintervila och Divan har precis gått på semester. Molly gjorde debut med Pippi på hoppbanan
 
 


Nu ser vi fram emot ett lika bra 2016!!